Gradonačelnik prisustvovao humanitarnom Rotari balu
Foto: S. Ćuković

Gradonačelnik prisustvovao humanitarnom Rotari balu

Rotari klub će u Banjaluci 22. aprila naredne godine, na Dan grada, postaviti „sunčani sat“, koji će biti poklon Rotari zajednice Banjaluci.

Rotari klub Banjaluka i ove godine je organizovao tradicionalni humanitarni „Rotari bal“, a ovoj manifestaciji prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Kako je kazao, Banjaluka poštuje sve one aktivnosti koje ovaj klub organizuje, jer uvijek se trude da sredstva usmjere prema onima kojima je ta pomoć potrebna.

– Velika je čast da se udružimo oko humanih misija i djela. Banjaluka je uz ovaj klub i sve što oni rade. Naša misija je da budemo zadužbinari, da se mjerimo po onome što ostavljamo iza sebe, da ostavljamo dobra djela i da uvijek pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj tim ima svoj kontinuitet u humanoj misiji – rekao je on.



Dodao je da su svi zajedno u humanoj misiji, te da će podršku Grada ovaj klub uvijek imati.

– Suštinska poruka jeste da čovjek može malo toga kada je sam, ali kada smo zajedno, možemo sve. Svi zajedno smo u humanoj misiji, naš zadatak je da radimo mnogo, da uradimo još više od onoga što je potrebno da samo nama bude dobro, a da taj višak damo društvu.  Upravo to je misija Rotari kluba. Banjaluka će na poklon od Rotari zajednice dobiri jedan savremeni, „sunčani sat“. Želim da vam kažem da sve dozovle koje vam budu trebale ćete dobiti – poručio je Stanivuković.

Predsjednik Rotari kluba Banjaluka, Milan Mataruga iskoristio je priliku da zahvali svima na dolasku, kao i gradonačelniku, naglasivši da je dolazak svih ljudi na humanitarni bal znak da rade dobar posao i dobre projekte.

– Ova godina je po mnogo čemu specifična. Obilježavamo dvadeset godina otkako Rotari klub organizuje bal, a posljednjih deset godina organizujemo humanitarni bal. Korona virus nas je prekidao, ali nas nije zaustavio. Ove godine donijeli smo odluku da sva sredstva koja večeras prikupimo, doniramo udruženju „Zajedno“. Uvijek pokušavamo pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Grad je oduvijek uz nas, te ćemo upravo u Banjaluci 22. aprila naredne godine, na Dan grada, postaviti „sunčani sat“, koji će biti poklon Rotari zajednice Banjaluci – rekao je on.

Podsjećamo, Rotari klub Banjaluka je osnovan 1934. godine, a nakon što mu je rad prekinut 1941. godine, aktivnosti su obnovljene 1999. godine.

Ovaj klub je prepoznat po svom istaknutom angažmanu u humanitarnom djelovanju prema ugroženim društvenim grupama, kao i po tradicionalnom  humanitarnom balu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)