Banjaluka se uključila: U toku preventivna kampanja „Lako je alkohol odbiti“ (VIDEO)

Banjaluka se uključila: U toku preventivna kampanja „Lako je alkohol odbiti“ (VIDEO)

Kampanja će trajati do 31. januara 2023. godine.

Grad Banjaluka podržao je preventivnu kampanju „Lako je alkohol odbiti“, koja za cilj ima povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz smanjenje broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

Kampanja će trajati do 31. januara 2023. godine.

Ovu kampanju sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Republička uprava za inspekcijske poslove, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto moto savez Republike Srpske, jedinice lokalne samouprave i Radio-televizija Republike Srpske kao medijski partner.



Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja naveli su da vozači treba da znaju da alkohol slabi funkcionisanje naših čula, usporava opažanje bitnih pojava u toku vožnje, te slabi sposobnost vozača da bezbjedno upravlja vozilom.

Zato, kako su naveli u promotvinom letku, ako pijete: ne upravljajte motornim vozilom, zamolite drugu osobu da vas doprati do kuće, koristite javni prevoz ili taksi prevoz.

-I da znate, količina od 0,5 promila alkohola u krvi povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode za dva puta. Sa 1,0 promila alkohola u krvi rizik od nastanka nezgode sedmostruko je veći, a sa 1,4 promila 20 puta veći – naveli su iz ove agencije.

Materijali za navedenu kampanju:

Plan kampanje možete pogledati ovdje.

Letak kampanje možete preuzeti ovdje.

Plakat kampanje možete preuzeti ovdje.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)