Milanović: Penzioneri ugroženi, ali zbog zbog višegodišnje nebrige republičkih vlasti!
Foto: D. Rakita

Milanović: Penzioneri ugroženi, ali zbog zbog višegodišnje nebrige republičkih vlasti!

Ako je skupštinska većina predvođena zaista zainteresovana da pomogne penzionerima onda treba da traže od Elektroprivrede da im ne povećava cijenu el. energije -

Šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović izjavio je da je “tragikomično je slušati obavještenja i izjave funkcionera skupštinske većine kako liju krokodilske suze i saosjećaju sa banjalučkim penzionerima”.

– Dvadeset dvije godine su neprikosnoveno upravljali budžetom Banjaluke a i sada su na vlasti u 42 opštine u Republici Srpskoj pa ne vidimo takve mjere gdje im niko ne smeta da ih sprovedu. Sada kada Banjaluka kao nikad izdvaja značajna sredstva za porodilje, prevoz, udžbenike, višečlane porodice, vrtiće, oni upućuju kritike. Licemjerno je govoriti kako se izdvaja 120 hiljada maraka za proslavu nove godine i to dovoditi u vezu sa penzionerima, jer ta sredstva ništa ne znače u ukupnom iznosu koji se isplaćuje penzionerima od nekoliko miliona maraka rekao je Milanović.

On je dodao da, ako je skupštinska većina predvođena SNSD-om istinski zainteresovana da pomognu penzionerima onda treba da traže od Elektroprivrede da im ne povećava cijenu el. energije ili da im subvencioniše račune jer je budžet Elektroprivrede više od pet puta veći od budžeta Grada.



– Naši najstariji sugrađani nisu u nezavidnom položaju i lošoj materijalnoj situaciji zbog gradske uprave već zbog višegodišnje nebrige republičkih vlasti čija bi primarna briga trebali da budu upravo penzioneri kao i borci, kojima su za narednu godinu umanjili sredstva u republičkom budžetu – zaključio je Milanović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)