SNIJEGA NI NA VIDIKU Nedim Sladić objavio vremensku prognozu na “najluđu noć”
Foto: YT

SNIJEGA NI NA VIDIKU Nedim Sladić objavio vremensku prognozu na “najluđu noć”

Sve su prilike da snijeg za Novu godinu polako već odlazi u zaborav.

Meteorolog Nedim Sladić je objavio vremensku prognozu koja nas očekuje za predstojeću “najluđu noć” u godini.

Sve su prilike da snijeg za Novu godinu polako već odlazi u zaborav.



– Sad je gotovo pa sigurno da u 2023. godinu ulazimo bez snijega. I nizine, a izgledno i planine – napisao je Sladić na svom Fejsbuk profilu.

– Kada pogledamo prognozne materijale, možemo primijetiti da do kraja ove godine nekih značajnijih promijen neće biti. Uglavnom će ostati suho, bez značajnijih padavina, a temperature vazduha će ipak biti iznad višegodišnjeg prosjeka. To podrazumijeva da su temperature više nego je to uobičajno za promatrani period u nekom nizu od 30 godina. Ako pogledamo sada za novogodišnju noć ne bi trebalo biti padavina, Iako je sada rano davati detalje obzirom da novi poremećaji idu s Antlatika koji kasnije se mogu odraziti na vremensku sliku u našoj zemlji. Tako da ćemo za preciznije prognoze morati sačekati barem još 5-6 dana – kaže mladi meteorolog koji trenutno pohađa Univerzitet Reading u Engleskoj.

Očigledno je da od najavljenih -15 stepeni nema ništa.

– Ono što trenutno vidim jeste dominacija toplih vazdušnih masa, ne vidim uslove za -15 stepeni za novogodišnju noć, barem to nijedan model trenutno nema. Zato možemo govoriti da će novogodišnja noć biti blaža – pojašnjava Nedim Sladić, te dodaje da se još ne zna kada možemo očekivati snijeg, barem ne u narednih 15 dana.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)