Šukalo: Saradnja Dječijeg pozorišta Srpske i Malog pozorišta „Duško Radović“ na zavidnom nivou
Foto: A. Čavić

Šukalo: Saradnja Dječijeg pozorišta Srpske i Malog pozorišta „Duško Radović“ na zavidnom nivou

Poručila je kako je ovo idealna prilika da naši mališani vide predstave ovog pozorišta iz Beograda.

– Grad Beograd i Grad Banjaluka su bratski gradovi već godinama, a naša saradnja se ogleda u tome da, pored iskustava koja razmjenjujemo kao gradovi odnosno lokalne samouprave, mi sarađujemo i na  svim drugim poljima, poput kulture, sporta, sarađujemo sa udruženjima građana i slično, a sve to i jeste srž naših bratskih odnosa – da promovišemo najbolje od Banjaluke u Beogradu i da Beograd promoviše ono najbolje u Banjaluci.

Poručila je ovo savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, poručujući kako je saradnja dva pozorišta – Dječijeg pozorišta Republike Srpske i Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda na zaista zavidnom nivou, te da je ta saradnja rezultirala dovođenjem pozorišta iz Beograda u Banjaluku.

– Dječije pozorište Republike Srpske njeguje bratske odnose sa Malim dječijim pozorištem „Duško Radović“ iz Beograda već dugi niz godina. Mi kao gradovi samo treba da pratimo ove dvije kulturne institucije i da dodatno osnažimo njihovu saradnju. Mi samo imali jedan emotivni trenutak, da je upravo naše pozorište gostovalo u Beogradu kada je počela pandemija virusa korona, kada je došlo do velikog zatvaranja gradova, te su predstavnici Dječijeg pozorišta iz Beograda ispraćani sa sjetom.  Direktorica nam je pričala da je to emocija koju je zapamtila i kako se toga svi rado sjećaju. Zbog toga je i došla sa inicijativom u Grad i zamolila da im zajedno vratimo za taj lijepi gest na sličan način – rekla je ona.



Poručila je kako je ovo idealna prilika da naši mališani vide predstave ovog pozorišta iz Beograda.

– Predstave koje će izvoditi su „Bambi“ i „Snežna kraljica“, karte su se prodavale u školama, a i Grad je dijelio ulaznice. Moram da kažem da sam izuzetno ponosan jer za obe predstave vladalo veliko interesovanje. Znamo da se u našem Dječijem pozorištu uvijek traži mjesto više. Ono što Dječije pozorište Republike Srpske radi predstavlja umjetnost na najvišem nivou, o čemu svjedoče brojne nagrade koje su osvojili – poručila je savjetnica Šukalo.

Dodala je kako je Grad Banjaluka podržao ovaj projekat, te je naglasila da je u toku izrada kalendara kulturnih manifestacija.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)