Šmit suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske

Šmit suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske

Savjet za implementaciju mira je Šmitu dao "zeleno svjetlo" da posegne za svojim ovlašćenjima ukoliko ne bude odluke Ustavnog suda i onemogući stupanje na snagu ovog zakona.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, kojeg ne priznaju vlasti RS, nakon sastanka Savjeta za implementaciju mira (PIC) suspendovao je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je trebao stupiti na snagu u ponoć.

Danas je vanredno zasjedalo i Savjet za implementaciju mira (PIC), a još prošle sedmice iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH je zatraženo da Ustavni sud BiH hitno reaguje kada je u pitanju ovaj zakon prije nego, kako navode iz OHR-a, “nastane nepopravljiva šteta”.

Kako saznaje Kliks, PIC je ipak visokom predstavniku Kristijanu Šmitu dao “zeleno svjetlo” da posegne za svojim ovlašćenjima ukoliko ne bude odluke Ustavnog suda i onemogući stupanje na snagu ovog zakona.



OHR je objavio šta piše u Šmitovoj današnjoj odluci koju možete u cjelosti pročitati OVDJE.

Podsjećamo, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su 28. decembra prošle godine usvojili Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u RS.

Mondo

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)