ODLIČNA SARADNJA Predstavnici Grada na obilježavanju Dana opštine Novo Mesto
Foto: Grad Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Predstavnici Grada na obilježavanju Dana opštine Novo Mesto

Grad Banjaluka i ova opština imaju odličnu saradnju na nekoliko polja.

Predstavnici Grada Banja Luka predvođeni šefom Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice, Nevenom Blagojević Podrić, borave u Novom Mestu na obilježavanju Dana ove opštine, u čast obilježavanja 658. godišnjice od osnivanja ovog mjesta.

Kako je poručila šef Odsjeka, Grad Banjaluka i ova opština imaju odličnu saradnju na nekoliko polja.

– Ovo je bila prilika i da razgovaramo o učvršćivanju već postojeće saradnje, a riječi je bilo i o razmjenama dobrih praksi, poput uspješne realizacije demografske strategije, koju oni već primjenjuju, a mi smo u fazi donošenja ovog dokumenta u Banjaluci. Od 2015. godine sarađujemo sa ovom Opštinom u različitim oblastima, poput obrazovanja i kulture, a sjajna je saradnja i sa Udruženjem Slovenaca „Triglav“ u našem gradu – kazala je Blagojević Podrić.



Na manifestaciji Dan opštine uručena su i priznanja i zahvalnice pojedincima i organizacijama, a dodijeljeno je i zvanje počasnog građanina predsjednici Udruženja Društva za razvoj volonterskog rada Branki Bukovec.

– Svakako želim da čestitam i gospođi Branki Bukovec na priznanju, posebno jer smo imali priliku sarađivati sa tom izuzetnom ženom – kazala je šef Odsjeka.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)