I PRAZNIČNI RUČAK NA RATE Banke nude kredite za BOGATU TRPEZU
Foto: Instagram screenshot

I PRAZNIČNI RUČAK NA RATE Banke nude kredite za BOGATU TRPEZU

Hrana je sve skuplja, pa bogatu prazničnu trpezu ne mogu svi da priušte.

Većina stanovništa Republike Srpske odavno ne može da zamisli kupovinu automobila, stana, namještaja ili odlazak na odmor, a da to nije na rate, međutim, došlo je vrijeme kada se na rate kupuje i hrana.

Pokupljenje i inflacija ostavljaju sve više posljedica, pa tako za mnoge bogata praznična trpeza postaje nemoguća misija, a mnogi građani posegnu i za zaduženjima. Da je tako, svjedoče i ponude banaka i mikrokreditnih organizacija koje nude pozajmice namijenjene za prazničnu trpezu.

– Trebaš bogatu trpezu za porodicu? – jedan je od natpisa na reklamnom letku za brzi kredit.



Nevjerovatno ali istinito, a s oobzirom na cijene u mesnicama, jasno je zašto su mnogima potrebne pozajmice.

Kilogram telećeg buta košta 28 maraka, junećeg 19,5 maraka, svinjskog 10, a pilećih krilaca 13 maraka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikrofin (@mkdmikrofin)

Praznici nisu kao nekada

Pitali smo i građane šta misle o praznicima na rate, te da li je moguće danas obezbijediti pristojnu prazničnu trbezu bez zaduživanja ili potpunog pražnjenja novčanika.

– Teško je. Nisam još došla do toga da se zadužujem, ali razumijem da ima ljudi koji jesu. Kod nas svi u kući rade, pa svako kupi po nešto, ali da je skupo, skupo je. Ako cijene nastave rasti, a palate ostajati iste, bojim se da ćemo do Nikoljdana i mi morati uzeti neku pozajmicu – kaže Banjalučanka Mara.

Stevo, koga smo zatekli na pijaci kaže da ne može da uzme sve što je planirao.

– Bilo je nekada puno više hrane na stolu, a bilo je i za stolom nas više. Sada su djeca vani, a nas dvoje sami, jedva skrpimo nešto da ispoštujemo praznik. Penzije nisu dovoljne za pristojan život, pa su nam i najradosniji praznici nekada tužni – rekao  je on.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)