Cvijanović: Predstavnici RS možda zamrznu svoje učešće u organima BiH, prenatalani testovi početkom ljeta
Foto: D. Rakita

Cvijanović: Predstavnici RS možda zamrznu svoje učešće u organima BiH, prenatalani testovi početkom ljeta

"I u oblasti spoljne politike se nije odstupilo od nakaradne prakse", kaže Cvijanovićeva

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, je rekla da bi predstavnici Republike Srpske mogli zamrznuti svoje učešće u organima BiH ako se nastavi blokada projekata koji su delegirani na nivou BiH za realizaciju.

– I u oblasti spoljne politike se nije odstupilo od nakaradne prakse. I pored različitih stavova u Predsjedništvu BiH, Ministarstvo inostranih poslova izdaje drugačije instrukcije prema međunarodnim organizacija. Spoljna politika podrazumijeva mogućnost veza, ja ću koristiti taj mehanizam. Ovdje postoj drugi problem i odnosi se na one stvari koje ne dolaze na sjednice Predsjedništva, nego se prikupljaju mišljenja od kabineta. Samo kada postoje sva tri pozitivna mišljenja, onda Ministarstvo može da šalje instrukciju. Ako su stavovi različiti, MIP BiH treba da pošalje instrukciju „uzdržan“. U ovakvim stvarima nemate vremena da uđete u proceduru veta. Ja ću insistirati da se ove stvari urede, makar to značilo zaleđivanje potpunih odnosa između Predsjedništva BiH i Ministarstva spoljnih poslova BiH – rekla je Cvijanovićeva.

PRENATALNI TESTOVI



Cvijanović je izjavila i da se konačno došla u fazu da se završi važan posao oko prenatalnih testova u Republici Srpskoj.

-UKC RS sada raspisuje javni poziv, očekujemo da ćemo s 1. junom mogli da otvorimo pristup svim trudnicama da uđu u taj sistem UKC. Znam da se napravila određena pometnja u tom periodu, ali od danas smo došli u tu konačnu fazu – rekla je Cvijanovićeva.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)