Dodik: Srpska ima dovoljno novca, nismo uveli sankcije Rusiji
Foto: D. Rakita

Dodik: Srpska ima dovoljno novca, nismo uveli sankcije Rusiji

Pozvao je na vraćanje ustavnih ovlaštenja Srpskoj, ili će, u suprotnom, biti donesena odluka o nezavisnosti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, je rekao da se ponovo pokušava uspostaviti stereotip da je RS kriva za sve i dodao da se i dalje zalaže da stranci ne učestvuju u donošenju odluka.

Rekao je da je ekonomska situacija u RS stabilna.

– Republika Srpska ima dovoljno novca na računu i u budućnosti neće imati nekih problema – poručio je Dodik i dodao da je opozicija izmislila spekulacije o tome.



Dodik je rekao da Zapad traži da RS bespogovorno prati odluke EU kao podanici i da se traži da se uvedu sankcije te je dodao da se ruši unipolarni svijet koji su do sada predvodile SAD.

Ponovio je da će RS odbiti da uvede sankcije Rusiji iako to od nje zahtijeva EU.

– Vidimo da ovdje neki više vjeruju Briselu nego zvaničnim organima u Srpskoj – izjavio je Dodik reagujući na tvrdnje predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da se BiH pridružila sankcijama EU protiv Ruske Federacije.

On je rekao da BiH neće ići u NATO, te je ponovio da BiH može da samo sarađuje s tom vojnom organizacijom.

Rekao je da će pokušati da ubijedi Cvijanovićevu da se više ne usvajaju dokumenti o saradnji s NATO i da se obustavi učešće u vojnim vježbama sa svima dok traje rat u Ukrajini.

Pozvao je na vraćanje ustavnih ovlaštenja Srpskoj, ili će, u suprotnom, biti donesena odluka o nezavisnosti.

– Volio bih da se nezavisnost desi u mom životu, ali vjerujem da će se to desiti u jednom životu. U okviru BiH mi smo izgubljeni kao narod – rekao je Dodik.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)