“To je naša teška prošlost” Stanivuković će pisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Jasenovca
Foto: Grad Banjaluka

“To je naša teška prošlost” Stanivuković će pisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Jasenovca

To je naša teška prošlost iz koje smo kao feniks iznikli i pokazali šta sve možemo izdržati - rekao je Stanvuković.

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovaće u nedjelju, 23. aprila obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

-To je naša teška prošlost iz koje smo kao feniks iznikli i pokazali šta sve možemo izdržati. Neka nam to bude nauk, mudorst, neka nam to bude motiv naših budućih pobjeda i podviga u amanet onog što smo prošli. Vjerujem da će svaki Srbin i patriota biti tamo – kazao je gradonačelnik.

Obilježavanje Dana sjećanja, kako je naveo, svakako znači da današnje generacije poštuju i cijene prošlost, koju smo imali i iz nje izvlačimo određene važne pouke.



-Nismo neko ko samo gleda u prošlost, ali smo neko ko znamo šta su naši korijeni i prošlost je naše pogonsko gorivo za buduće pobjede – naglasio je on.

Kako je istakao, Banjaluka je spremna i da učestvuje koliko može ili treba u izgradnji Memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

-I ono što se može desiti jeste da u jednoj godini počinjemo u Banjaluci izgradnju Centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – kazao je on.

Naime, kako je najavljeno vijenci i cvijeće u pomen jasenovačkim žrtvama biće položeni u nedjelju u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina, a parastos i pomen žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu počeće u 10.30 časova. Obilježavanje Dana sjećanja na jasenovačke žrtve počeće u 8.30 časova svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici. Memorijalna akademija „Zavjet sjećanju“ biće održana 22. aprila u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 19.00 časova.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)