Džumhur nakon pobjede: Publika je bila sjajna, zadovoljstvo je igrati pred ovakvim navijačima
Foto: D. Rakita

Džumhur nakon pobjede: Publika je bila sjajna, zadovoljstvo je igrati pred ovakvim navijačima

Rekao je da tenis ovdje ima perspektivu.

Damir Džumhur jedini teniser iz BiH na Srpsa open turniru, nakon velike pobjede nad Rišarom Gaskeom rekao je da ga je publika u Banjaluci vodila do pobjede te je kroz šalu rekao da će tražiti da i sljedeći meč igra na Grendstendu.

– Pitaću Đorđa Đokovića da me ostavi na ovom terenu, jer je ovo moj srećan teren. Nažalost, ipak ću morati da se preselim na Centralni teren, a tamo me čeka igrača koji je u najboljoj formi na šljaci. To će mi pokazati gdje sam. Znam da neće biti lako igrati protiv njega, ali ne razmišljam o tome da ga ne mogu pobijediti – započeo je Džumhur.

Zadovoljan je i ponašanjem publike i naglašava da je bila uz njega kada je bilo najpotrebnije. te da je zadovoljstvo igrati pred ovakvim navijačima.



Kada je u pitanju Rubljov, on je dodao da će to za njega biti veliki meč.

– Taj meč će biti sjajan, to su veliki mečevi čak i kad se izgubi. Trudiću se da uživam – naglasio je Džumhur.

Novinari su ga pitali da opiše situaciju kada je u pitanju tenis u BiH, nakon što je Novak Đoković juče rekao da je zabrinut za srpski tenis.

– Jugoslavija bi bila najbolja da se ujedini, tada bi imali najviše kvalitetnih i vanserisjkih igrača. Tenis ovdje sigurno ima perspektivu, ali je potrebno mnogo više ulagati – rekao je Džumhur.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)