JEDNOSTAVNO, A NE USPIJE? Kako napraviti dobar griz
Foto: Pexels

JEDNOSTAVNO, A NE USPIJE? Kako napraviti dobar griz

Ovo je vrlo jednostavna poslastica, ali moraju da se ispoštuju tačne mjere kako bi ona uspjela.

Koliko god neka jela ili poslastice djelovale jednostavno da se naprave, postoje situacije i kada vam ne uspiju.

Takav je slučaj i sa grizom.

Ovo je vrlo jednostavna poslastica, ali moraju da se ispoštuju tačne mjere kako bi ona uspjela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.



Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspije. Ono što je bitno da znate jeste da na 100 ml mlijeka uvek ide 1 ravna kašika griza i pola kašike šećera.

Sastojci:

1 l mlijeka

10 ravnih kašika griza

5 kašika šećera

jagode

Priprema:

Sipajte mlijeko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori.

Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vrijeme miješajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno miješanje. U gotov griz dodajte šećer, promiješajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem…

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)