Hrvatska danas proglašava kraj epidemije virusa korona
Foto: Unsplash

Hrvatska danas proglašava kraj epidemije virusa korona

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila da virus korona više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu.

Očekuje se da hrvatska vlada danas proglasi kraj epidemije virusa korona u Hrvatskoj.

Ali, kako pišu tamošnji mediji, to sad otvara niz pitanja, a jedno od njih je zamjena dokumenata koji su istekli za vrijeme važenja pandemije.

MUP Hrvatske je još u februaru upozorio da je u protekle tri godine istekao rok važenja za 221.387 ličnih karata, 411.905 pasoša, kao i 78.524 vozačkih dozvola, ali one su se i dalje smatrale važećima zbog epidemije.



Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati da zamijeniti novima i to u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati da podnesu zahtjev za izdavanje novih isprava”, poručio je MUP, a prenosi Index.hr.

Taj portal podsjeća da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo predložio ministru zdravlja Viliju Berošu proglašenje kraja epidemije virusa korona u Hrvatskoj, a Ministarstvo je taj prijedlog proglasilo utemeljenim, na osnovu čega će vlada danas na sjednici proglasiti kraj epidemije.

Predlog HZJZ-a uslijedio je nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija saopštila da virus korona više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)