DJEČAK UBICA će dugo vremena biti u izolaciji i na analizama
Foto: RTS sajt zvanični kanal/YT screenshot

DJEČAK UBICA će dugo vremena biti u izolaciji i na analizama

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju govorila je o masakru u školi "Vladislav Ribnikar".

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju gostujući na Prva TV govorila je o masakru u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i dječaku (13) koji je ubio devet ljudi, a ranio sedmoro. Javnost je zabrinuta da dječak može uskoro da se nađe na slobodi, a ministarka je dodala da će država uraditi sve da se građani osjete bezbjedno u državi u kojoj žive.

– Ovo je šok za sve nas, velika tuga i bol, u ovom stanju poslije šoka postavlja se čitav niz potpuno logičnih pitanja. Svi zahtjevi roditelja su osnovani, vrlo smo otvoreno i jasno rekli, pričajući sa njima, da će ovo ispitivanje i vještačenje trajati duže, zahtijevaće međunarodnu ekspertizu. Ni veliki stručnjaci sa kojima smo razgovarali se nisu susreli sa takvom vrstom zlodjela i to zahtijeva veliku analizu – rekla je ministarka za brigu o porodici na Prva Tv.

Na pitanje voditeljke da li je istina da je dječak potpuno smiren i hladnokrvan, kao i da ga samo interesuje kada će izaći napolje, Kisić je odgovorila da to nije tačno:



– To su sve dezinformacije i spekulacije, dječak je u izolaciji u zdravstvenoj ustanovi gdje se vrše različite procjene. To je jedan specifičan psihološki profil, sa kojim se ne susreće svijet često. Ispitivanje će trajati duže – rekla je Kisić i dodala:

– Dan poslije zločina po službenoj dužnosti se otišlo u stan gdje on živi sa majkom i sestrom, gdje je majci predočeno da treba da da saglasnost za dječakovo liječenje i ostanak u ustanovi, što je ona i uradila. Sad svi postavljaju pitanje da li on ima kajanja, ali ono što je važno da ljudi znaju, je da je dječak u izolaciji i duži vremenski period će se raditi različite vrste procjena. Svi medijski naslovi su dezinformacije – dodala je ona.

– Psiholozi se do sada nisu susreli sa ovakvim izazovom, uradiće se sve da svi osjete da žive u državi koja je bezbjedna i sigurna. Nismo imali ovako nešto ni kada je zdravstveni ni pravosudni sistem u pitanju, sagledaće se sve okolnosti nakon procjene stručnjaka, što sigurno neće biti kratak period – zaključila je ministarka.

Mondo

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)