PČELARSTVO, IZLOŽBE…Udruženje Slovenaca “Triglav” Banjaluka najavilo zanimljiv mjesec maj
Foto: Unsplash

PČELARSTVO, IZLOŽBE…Udruženje Slovenaca “Triglav” Banjaluka najavilo zanimljiv mjesec maj

Pričaće se o pčelarstvu, služiće se tradicionalna jela, a tu su i brojne izložbe.

Udruženje Slovenaca Republike Srpske „Triglav“ Banjaluka najavilo je više događaja, koje će organizovati do kraja maja.

Kako su saoopštili, sutra, 20. maja obilježiće Svjetski dan pčela, sa početkom u 12.00 časova u prostorijama Udruženja (Omladinska 89, Banjaluka).



O pčelarstvu i značaju pčela učenicima, članovima Udruženja i svim zainteresovanima govoriće dugogodišnji pčelar Rafko Cerovšek, koji dolazi iz Republike Slovenije. Prije samog predavanja, biće upriličen i tradicionalni slovenski doručak i radionica povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela.

Ovo udruženje zajedno sa Udruženjem Slovenaca „Sava“ iz Beograda organizuje izložbu „Znameniti Slovenci“ 27. maja 2023. godine, u 18.00 časova u Domu omladine u Banjaluci. Ova izložba predstaviće ličnosti slovenačkog porijekla, koje su svojim djelima ostavile tragove kako u prošlosti, tako i u savremenoj istoriji Beograda.

– Osnovna ideja izložbe je da se ne zaborave osobe koje su na neki način još prisutne u sjećanju slovenačkih iseljenika u Srbiji i šire, a koje ih svojim djelima podsjećaju na slovenačke korijene i ujedno su značajni za srpsku istoriju, sadašnjost i budućnost. Izložba u Beogradu sadržavala je 48 plakata, koje se žele prikazati članovima Udruženja „Triglav“, kao i svim drugim ztainteresovanim licima – naveli su u saopštenju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)