Vučić u nedjelju razgovara sa Putinom
Foto: balkaninsight

Vučić u nedjelju razgovara sa Putinom

Govoriće o daljoj saradnji Srbije i Rusije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u nedjelju razgovarati sa predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom.

– Sa predsednikom Putinom verujem da ću imati dobar, odgovoran i korektan razgovor, pričaćemo o daljoj saradnji Srbije i Rusije, gasnom ugovoru i o svim drugim pitanjima. Uskoro mislim da će biti važnih poseta iz Evrope, sveta, Ruske federacije…, rekao je on.

Govoreći o sankcijama Rusiji, Vučić je rekao da Srbija ostaje na istoj poziciji koju je imala prije 90 dana.



– To je ista pravična poziciju koja je usklađena sa najvišim interesima Republike Srbije, rekao je.

Potom je, govoreći o opoziciji, naveo da su oni prvo govorili kako su protiv sankcija tokom predizborne kampanje, dok je, on, kako kaže, ćutao i vodio odgovornu politiku.

– Drugi su vriskali protiv svega. A onda su posle izbora promenili politiku, pa su za sankcije, a drugi koji nisu kažu da ćemo da ih uvedemo i ništa više ne razumete. A nama je i dalje ista pozicija koju je imala pre 90 dana – istu pravičnu poziciju koja je usklađena sa najvišim interesima Republike Srbije. Poštovanje međunarodnog javnog prava, to što se ne busam u prsa i držim herojske govore i razmišljam koliko nas košta kilometar puta, e to je već druga stvar, ali ona pokazuje razliku u posvećenosti, rekao je  Vučić.

Odnos Srbije i Hrvatske

Upitan o odnosima sa Hrvatskom, on je komentarisao uvrede koje su iznjete na račun premijerke Srbije Ane Branabić, rekavši da su na ličnoj osnovi i jadne, kao i da više govore o onome ko ih iznosti.

– Kad histerija nastane, onda ozbiljnih argumenata nema. Kada vređate Anu Brnabić jadno i na ličnoj osnovi mnogo više govorite o sebi nego o njoj. Mislim da je mnogo važno da se pokaže da ratni zločini ne mogu da ostanu nekažnjeni, a sve te političke dreke nikome nisu previše bitne, rekao je predsjednik Srbije.

Euronews

 

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)