ODLIČAN I ZA PONIJETI Sočni kolač s čokoladom i borovnicama
Foto: V. Ševčuk

ODLIČAN I ZA PONIJETI Sočni kolač s čokoladom i borovnicama

Osim što ih je vrlo jednostavno napraviti, mogu dugo stajati.

Biskvitni kolači vraćaju nas u djetinjstvo i imaju hrpu prednosti naspram kremastih.

Osim što ih je vrlo jednostavno napraviti, mogu dugo stajati.

Super su opcija i za doručak, a možemo ih ponijeti na posao ili djeci spakovatii za veliki odmor, piše Azra.



Sastojci:

3 jajeta

170 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

80 g maslaca

250 g glatkog brašna

1 vrećica praška za pecivo

40 ml mlijeka

250 g ricotte

malo soli

100 g sitno sjeckane čokolade ( ili čokoladnih kapljica)

125 g borovnica

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Bjelanjke umutite s malo soli u čvrsti snijeg.

Posebno izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom (oko pet minuta), pa im dodajte 80 g omekšalog maslaca.

Miksajte i dalje, pa dodajte ricottu. Sada lagano naizmjenično umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.

Na kraju smjesu lagano ujedinite s bjelanjcima.

Dodajte otprilike pola količine čokolade i borovnica pa samo lagano promiješajte. Izlijte smjesu u kalup koji ste obložili masnim papirom, a na vrh posložite preostalu čokoladu i borovnice.

Pecite na 180 stepeni, oko 40 minuta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)