ODLIČAN I ZA PONIJETI Sočni kolač s čokoladom i borovnicama
Osim što ih je vrlo jednostavno napraviti, mogu dugo stajati.
Biskvitni kolači vraćaju nas u djetinjstvo i imaju hrpu prednosti naspram kremastih.
Osim što ih je vrlo jednostavno napraviti, mogu dugo stajati.
Super su opcija i za doručak, a možemo ih ponijeti na posao ili djeci spakovatii za veliki odmor, piše Azra.
Sastojci:
3 jajeta
170 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
80 g maslaca
250 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
40 ml mlijeka
250 g ricotte
malo soli
100 g sitno sjeckane čokolade ( ili čokoladnih kapljica)
125 g borovnica
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke umutite s malo soli u čvrsti snijeg.
Posebno izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom (oko pet minuta), pa im dodajte 80 g omekšalog maslaca.
Miksajte i dalje, pa dodajte ricottu. Sada lagano naizmjenično umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
Na kraju smjesu lagano ujedinite s bjelanjcima.
Dodajte otprilike pola količine čokolade i borovnica pa samo lagano promiješajte. Izlijte smjesu u kalup koji ste obložili masnim papirom, a na vrh posložite preostalu čokoladu i borovnice.
Pecite na 180 stepeni, oko 40 minuta.