DENVER ŠAMPION NBA LIGE Jokić ušao u legendu! Ameri, poklonite mu se!
Foto: Sreenshot

DENVER ŠAMPION NBA LIGE Jokić ušao u legendu! Ameri, poklonite mu se!

Jokić je postao prvi igrač u istoriji NBA kome je pošlo za rukom da u plej-ofu bude najbolji po broju postignutih poena, skokova i asistencija!

Kakva utakmica, kakva serija, kakva sezona! Nagetsi su po prvi put u svojoj istoriji došli do titule u NBA ligi! I na tome bi, pre svih, trebalo da zahvale nestvarnom Srbinu u njihovim redovima, koji je odigrao još jednu maestralnu partiju!

Nikola Jokić i Denver su novi šampioni NBA lige! Oni su sa 4:1 u seriji velikog finala savladali Majami, a poslednja utakmica je bila odigrana u prepunoj  “Bol areni”, čiji je semafor pokazivao 94:89! Publika je bila u prilici da gleda izuzetno dramatičnu završnicu, tokom koje je domaćin bio nešto hladnokrvniji, te je zasluženo odnio pobjedu!



Utakmica nije bila pretjerano lijepa za gledanje, što je možda bilo i očekivano s obzirom na to koliki je ulog. Pošto su primili pet poena na početku, Nagetsi su uspostavili dominaciju i serijom od 12:0 pokazali da su spremni da završe posao. Ipak, od tog trenutka je sve krenulo po zlu. Nikola Jokić, Eron Gordon i Džef Grin su ušli u problem sa faulovima, te je trener Majkl Meloun bio prinuđen da ih izvuče iz igre, zbog čega je šansu čak dobio i Diandre Džordan na poziciji centra.

Domaći su u ovim momentima izgledali veoma loše, a na pomenute nedaće se nadovezao veoma loš procenat šuta van linije 7.24 metara, pošto su u prvom poluvremenu trojke šutirali 1/15! Naravno, Hit je sve ovo iskoristio ne samo da preokrene, već i da stekne vođstvo dvocifrenom razlikom!

Kako je vreme odmicalo, tako igrači Denvera u problemu sa faulovima nisu morali toliko da brinu da li će da naprave još neki prekršaj, pa su sa mnogo više rasterećenja nastupili u nastavku. Takođe, došla je i defanzivna oštrina koja je nedostajala u prvih 24 minuta, pa je preokret bio neminovan. Ekipa iz Kolorada je bila toliko agresivna da je u prvih sedam minuta poslednje četvrtine protivniku dozvolila da postigne samo pet poena!

Pitao se nešto i Džimi Batler, koji je još jednom pokazao borbeni duh. Postigao je 12 poena u odlučujućem kvartalu i Hitu doneo još jedan preokret. Ipak, Denver je ostao pribran, pogađao je slobodna bacanja, igrao je smireno i na kraju došao do velikog trijumfa.

Kao što je bilo očekivano, popularni Džoker je proglašen za najkorisnijeg igrača serije sa Hitom. Bio je nepokolebljiv, pritisak nije uticao na njega, te je igrao kao i uvek – maestralno, magično i čudesno.

Nikola Jokić je, bez ikakve dileme, bio najbolji igrač NBA lige u plej-ofu. Posebno je bio zapažen u finalu, pošto je svoj Denver odveo do prve titule u istoriji. Njegove brojke su bile nestvarne (30/14/7), pa nije čudno što je proglašen za MVP-ja finala!

Takođe, postao je prvi igrač u istoriji takmičenja kome je pošlo za rukom da u doigravanju bude najbolji po broju postignutih poena, skokova i asistencija! Ovakav statistički segment je pravi raritet i dovoljno govori o tome koliko je Somborac bio značajan za osvajanje pehara!

Važno je da se napomene i da je sezona popularnog Džokera mogla da bude još uspješnija na individualnom planu, ali je kontroverzno nedodjeljivanje MVP priznanja za ligaški deo sezone uticalo da po još jednom segmentu uđe u istoriju – da tri puta zaredom bude najkorisniji u pomenutoj fazi takmičenja.

maxbetsport.rs

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)