U Banjaluci obilježen Međunarodni dan joge (FOTO,VIDEO)
Foto: V. Ševčuk

U Banjaluci obilježen Međunarodni dan joge (FOTO,VIDEO)

U čast ovog dana, udruženje Novi Start je organizovalo niz događaja od 21-24. juna.

U Banjaluci je u srijedu 21. juna obilježen Međunarodni dan joge, a UG Novi Start je u Domu omladine organizovao predavanja sa različitim predavačima za sve koji se bave ili su zainteresovani da praktikuju jogu.

Skupština Ujedinjenih Naroda je 2014. godine uz podršku 175 zemalja svijeta proglasila 21. jun Međunarodnim danom joge, a ovaj dan se svake godine slavi širom svijeta.

U čast ovog dana, udruženje Novi Start je organizovalo niz događaja od 21-24. juna. U srijedu je organizovano predavanje na različite teme, dok su četvrtak, petak i subota rezervisani za praktikovanje različitih vrsta joge.



View this post on Instagram

 

A post shared by Novi Start (@novistart.bl)

Jedan od predavača, Slavko Laloš, instruktor joge i homeopata poručio je da je predivno što se ovakvi događaji organizuju u Banjaluci, te da se raduje što će pomoću dešavanja ovog tipa sve više ljudi saznati više informacija o jogi.

Organizator događaja, Miroslava Pandurević, poručila je da su se odlučili za obilježavanja dana joge sa željom da podrže globalnu inicijativu i dobrobiti za um, tijelo i duh koje prakticiranje joge donosi.

– Praktikujem jogu i instruktor sam i ovo je zaista ‘novi start’ kako se i zove naše udruženje i zbog toga smo i odlučili da organizujemo ovaj događj baš na Međunarodni dan joge. Poznajem mnoge instruktore i učitelje joge u Banjaluci koje smo uključili u ovaj događaj – kaže Miroslava Pandurović, instruktorka joge i predsjednica UG Novi Start i dodaje da ukoliko neko želi da počne da se bavi jogom može da pronađe mnogo instruktora u Banjalucu, te da će se pravi učitelj pojaviti onda kada učenik bude spreman.

Miroslava jogu praktikuje dugo i u saradnji sa Gradskom upravom Banjaluka prošle godine je održavala besplatne časove joge u Parku “Mladen Stojanović”, a sada je pozvala sve zainteresovane da dođu na besplatne časove koji se organizuju u Domu omladine sljedeće sedmice, u ponedjeljak 26. juna i srijedu 28. juna od 17-18 časova.

Ukoliko želite da saznate više informacija o ovom događaju ili želite da se prijavite na časove joge, možete zapratiti društvene mreže ovog udruženja.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)