DEMOS-u pripala direktorska fotelja ŠG „Borja“
Foto: Moja Hercegovina

DEMOS-u pripala direktorska fotelja ŠG „Borja“

Njegov prethodnik Nenad Dušanić uhapšen zbog primanja mita.

Šumsko gazdinstvo „Borja“ danas je dobilo novog direktora, a to je kadar DEMOS-a Goran Jović, saznaje MojaHercegovina.

Jović je na ovu poziciju imenovan nakon što je njegov prethodnik Nenad Dušanić uhapšen prije nekoliko dana zbog primanja mita.

Podsjećamo, Dušanića su prije šest dana uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske u okviru akcije „Borja“. Njemu se na teret stavlja da je zahtijevao i primio mito od 5.000 maraka. Dušanić je u međuvremenu predat Republičkom javnom tužilaštvu.



Jović je imenovan na Dušanićevo mjesto kao kadar DEMOS-a, iako je koalicionim dogovorom Šumsko gazdinstvo „Borja“ pripalo SNSD-u. Njemu ovo nije prvi direktorski mandat u ŠG „Borja“. Ovim šumskim gazdinstvom Jović je upravljao i 2006. godine, ali kao kadar SDS-a. On je tada bio i odbornik SDS-a u SO Teslić. Iako je ostavio „plus“ od 600.000 maraka, smijenjen je sa mjesta direktora.

Naredne godine Jović prelazi u SNSD, šest godina kasnije postaje član DNS-a, a prije tri godine je promijenio i ovu stranku i učlanio se u DEMOS. Tada je imenovan za direktora Istraživačko-razvojnog i projektnog centra Banja Luka. U tom trenutku Jović je bio i zamjenik predsjednika Opštinskog odbora DEMOS-a u Tesliću.

Jović je radio i u kompaniji „Elgrad“ na čijem čelu se nalazi odbornik SNSD-a u SO Teslić Đorđe Gajić koji je u žižu javnosti dospio nakon što je koncem maja ove godine divljao pijan „audijem” u mjestu Barići. Gajić je tom prilikom udario u automobil Dejana Čelarevića.

Moja Hercegovina

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)