OSVJEŽAVAJUĆE Tart s breskvama
Foto: Pexel

OSVJEŽAVAJUĆE Tart s breskvama

Ova slastica će zadovoljiti i one s najizbirljivijim nepcem.

Šta kažete na tart s breskvama?

Finog i osvježavajućeg okusa, ova slastica će zadovoljiti i one s najizbirljivijim nepcem.

Sastojci:

220 g brašna



prstohvat soli

150 g maslaca

jaje

50 g šećera u prahu

kašika vode

malo meda

700 g bresaka

kašika vanilije

kašika cimeta

Priprema:

Brašno prosijati, dodati mu so, napraviti udubljenje, zatim dodati jaje i 100 g maslaca. Sa sasvim malo vode zamijesiti glatko tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata.

Ogulite breskve i izrežite ih na ploške. Zatim 50 g šećera u prahu pomiješajte sa vodom i karamelizirajte do lijepe zlatnožute boje te rasporedite u namašćen kalup za tart.

Nakon toga, poslažite breskve po karameliziranom šećeru u krug, pazeći da se što manje preklapaju. Prelijte ih mješavinom meda, vanilije i cimeta.

Preostalih 50 g maslaca rasporedite preko bresaka.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu kalupa, stavite ga preko bresaka i krajeve pažljivo pritisnite uz rub kalupa.

Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Dok je toplo, prevrnute na tanjir i poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)