ODBILA JE TO URADITI Greti Gervig savjetovali da jednu scenu izbaci iz filma Barbi
Foto: Twitter

ODBILA JE TO URADITI Greti Gervig savjetovali da jednu scenu izbaci iz filma Barbi

Gervig je izjavila da je ta scena ključna za razumijevanje kako živa lutka percipira ljudski svijet.

Greta Gervig odbila je izrezati emotivnu scenu iz filma Barbi, uprkos tome što su šefovi studija “Warner Bros. Pictures” to od nje tražili.

Rediteljka nominovana za Oskara otkrila je da joj je predloženo da ukloni scenu u kojoj Barbi sreće staricu na klupi i govori joj da je lijepa.

– Toliko volim tu scenu. A starija žena na klupi je kostimografkinja En Ruth. Ona je legenda. Realno, kad su mi sugerisali da izbacimo tu scenu, mogli smo to učiniti jer bi se priča nastavila na isti način. Ali rekla sam im da ako izrežem scenu, ne znam o čemu je riječ u ovom filmu – ispričala je Gervig za “Rolling Stone”.



U drugom intervjuu Gervig je izjavila da je ta scena ključna za razumijevanje kako živa lutka percipira ljudski svijet.

– To je bilo nešto što sam osjećala da mi je potrebno čuti i što sam željela dati drugima. Ako izrežem tu scenu, ne znam zašto snimam ovaj film. Da nema te scene, ne znam šta sam uopšte radila – zaključila je.

Barbie je u prvom danu na blagajnama zaradila 22.3 miliona dolara. Popularnu lutku, koja je izbačena iz Barbilenda zbog ne baš savršenog izgleda, glumi Margot Robi, dok je Ken Rajan Gosling.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)