PRIPAZITE NA JEDNU STVAR Grickalice između obroka nisu loše
Foto: Pexels

PRIPAZITE NA JEDNU STVAR Grickalice između obroka nisu loše

Studija je pokazala da grickanje, što prema nekim procjenama čini petinu unosa kalorija u zapadnim zemljama, nije uvijek loše za vas.

Čak i prije nego što se jave prvi napadi gladi i miris kuhane večere dopre iz kuhinje, može biti teško držati ruke podalje od čipsa i kolačića i svih drugih grickalica po kući.

Grickanje se obično smatra nezdravim: u najboljem slučaju ometa režim tri obroka dnevno, u najgorem slučaju dovodi do prehrane s previše prerađene hrane i namirnica prepunih soli, masti, šećera, konzervansa i aditiva.

No, studija je pokazala da grickanje, što prema nekim procjenama čini petinu unosa kalorija u zapadnim zemljama, nije uvijek loše za vas.



Grickanje zdrave hrane, čak i između obroka, kao što je to obično slučaj s grickalicama, nije nužno loša stvar.

To je utvrdilo istraživanje prehrambenih navika oko 1000 ljudi koje je proveo “King’s College London” i predstavljeno je na konferenciji Američkog društva za prehranu u Bostonu.

Ono što je loše i dalje je – s odlutalim mislima u sebe trpati nezdravu hranu i ignorirati provjereno pravilo da ne jedete prije spavanja.

– Naše je istraživanje pokazalo da je kvaliteta grickalica važnija od količine ili učestalosti grickanja, stoga je izbor visokokvalitetnih grickalica u odnosu na visoko prerađene grickalice vjerojatno koristan – rekla je doktorka Kate Bermingham.

A za one koji su skloni prepustiti se kasnonoćnoj želji da prekopaju hladnjak, poruka je “razmisli ponovo”, bez obzira na to koliko taj noćni zalogaj bio zdrav.

– Vrijeme je takođe važno, jer je kasno noćno grickanje loše za zdravlje – upozorila je Bermingham.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)