ZANIMLJIV SAVJET Stavite jedan sastojak u palačinke i biće ukusnije nego ikad
Oplemeniće ukus palačinkama i učiniti ih najboljim dosad.
Jedan pomalo nevjerovatan sastojak učiniće da vaše palačinke budu sočne i mekane.
Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti nevjerovatno ukusnim.
Ako ste majstor u njihovom pripremanju, svakako možete isprobati da svom dobro proverenom receptu dodate ovaj tajni sastojak i vidite koliko će im promijeniti ukus. Nije zgoreg dodati i da je sasvim jeftino.
Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.
Upravo je ta masnoća “tajni” sastojak koji će oplemeniti ukus palačinkama i učiniti ih najboljim dosad.
Kako sačuvati mast nakon pečenja?
Jednostavno, ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi, oko 30 minuta.
Pripremite teglicu ili posudu u koju ćete procjediti mast kroz cjediljku, da izbjegnete zagorjele komadiće slanine.
Kada se mast stvrdne i ohladi, zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).
Zatim pravite palačinke.
Zagrijte tiganj.
Umijesto da uljem ili maslacem premažete tiganj, dodajte masnoću od slanine.
Ispržite palačinke kao i obično.
Palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Filujte po želji i uživajte!