Pogledajte kako je Neimar stigao u Arabiju, princ mu je poslao avion sa zlatnim prestolom
Foto: Screenshot

Pogledajte kako je Neimar stigao u Arabiju, princ mu je poslao avion sa zlatnim prestolom

Brazilac će dobiti nevjerovatne uslove ugovora i po 150 miliona evra za dvije sezone u klubu.

Brazilski fudbaler Neimar stigao je u Saudijsku Arabiju najluksuznijim Boeing 747-400 avionom uoči predstavljanja u svom novom klubu Al-Hilalu.

Neimar (31), koji je odlučio zamijeniti evropski za azijski fudbal, danas će biti predstavljen kao novi nogometaš Al-Hilala, gdje prelazi iz Pariz Sen Žermena za oko 100 miliona evra.

Brazilac će dobiti nevjerovatne uslove ugovora i po 150 miliona evra za dvije sezone u klubu. Takođe, navodno je tražio vilu od 25 soba, saunu, bazen, osam radnika koji će ga paziti te devet automobila, što još uvijek nije potvrđeno.



Neimar je u Saudijsku Arabiju stigao u avionu kojeg mu je lično poslao saudijski princ Al Valid bin Talal. Riječ je o najluksuznijem avionu Boeing 747-400 koji posjeduje nekoliko spavaćih soba i zlatni presto.

Podsjetimo, nakon što je transfer ozvaničen, Neimar je dao vrlo interesantnu izjavu u koju mu je malo ko povjerovao. Naglasio je kako nije zbog novca prešao u Aziju, već da ostvari globalne uspjehe.

– Postigao sam puno u Evropi i uživao u posebnim trenucima, ali sam oduvijek želio biti globalni igrač – poručio je Neimar za TalkSport.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)