Poreska uprava RS: Dobojska bolnica i UKC RS POVEĆALI DUG za još 12 miliona KM
Foto: A. Čavić

Poreska uprava RS: Dobojska bolnica i UKC RS POVEĆALI DUG za još 12 miliona KM

Neslavni rekord ubjedljivo drži Univerzitetski klinički centar RS.

Samo za tri mjeseca dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka” uspjela je da uveća dugovanja za poreze i doprinose za čak 8,8 miliona maraka, pa sada duguje 38,1 milion KM.

Ova bolnica popela se tako sa trećeg mjesta liste najvećih poreskih dužnika u Srpskoj na drugo. Pokazuju to zvanični podaci Poreske uprave RS, zaključno sa krajem juna ove godine.

Prvo mjesto i dalje ubjedljivo drži Univerzitetski klinički centar RS, koji je takođe uvećao svoj dug u odnosu na mart ove godine, i to za 3,2 miliona maraka. Oni trenutno duguju 53,5 miliona maraka.



Dug je za jedan milion uvećala i Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, pa sada iznosi 15,2 miliona KM.

S druge strane, pozitivan pomak napravila je Bolnica “Srbija” iz Istočnog Sarajeva, koja je za tri mjeseca svoj dug smanjila za 13,5 miliona maraka! Ipak, i sada su u top tri sa dugom od 30,3 miliona maraka.

Promjena nema u slučaju Univerzitetske bolnice Foča i Bolnice Gradiška, koje duguju 16,4 miliona KM, odnosno 15,4 miliona maraka i nalaze se na 4, te 6. mestu.

Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, koja se i sada nalazi na devetom mjestu, dug je umanjila za nekih 100.000 KM, na 9,2 miliona KM.

Najvećih sto dužnika u Srpskoj krajem juna dugovalo je skoro 460,7 miliona maraka, što je smanjenje za pet miliona maraka u odnosu na podatke Poreske uprave RS objavljene u martu. Na spisku se nalaze čak 22 doma zdravlja iz Trebinja, Modriče, Foče, Bileće, Banjaluke…

Pored zdravstvenih ustanova, među deset najvećih dužnika nalaze se i preduzeća u stečaju, Fabrika „Unis“ sa 16,1 milion KM duga i „Dobojputevi“ sa 11,7 miliona, te još firma „Nova forma“ sa dugom od 9,1 milion KM.

Srpskainfo

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)