OBRADUJTE NAJMILIJE Čizkejk od pistacija u čaši
Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića, pa sve do jestivog cvijeća.
Čizkejk u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan.
Ovaj čizkejk u čaši lako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama.
Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića, pa sve do jestivog cvijeća.
Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?
Sastojci za 4 porcije:
150 g Petit ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca
250 g hladnog maskarponea
175 g hladnog krem sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 kašike kreme od pistacija
Gornji sloj:
kupljeni namaz od pistacija
Priprema:
Sve sastojke za čizkejk stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer).
Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem.
Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite kašikom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega.
Ukrasite po želji.
Ohladite najmanje 1 sat u frižideru (ne zamrzivaču) i poslužite!