DO SISTEMA I POSLODAVACA Građani od jutros u problemima sa zdravstvenim osiguranjem
Foto: zdravstvo-srpske.org

DO SISTEMA I POSLODAVACA Građani od jutros u problemima sa zdravstvenim osiguranjem

U zdravstvenim ustanovama vraćaju pacijente u Fond zdravstva.

U zdravstvenim ustanovama u Banjaluci od jutros je ponovo došlo do problema sa zdravstvenim osiguranjem pacijenata, pa su upućivani u poslovnicu Fonda zdravstva RS. Građani su nam pojasnili da kako je nastupio novi mjesec, pojedinima doprinose nisu uplatili poslodavci, dok je kod nekih bio problem u sistemu IZIS, u koji su uvezane sve zdravstvene ustanove.

-Vratili su me sa Poliklinike u Fond da mi provjere osiguranje, jer je kod njih pisalo da dijete nema osigiranje. U fondu je već desetak ljudi čekalo u redu, jer su imali isti problem. Na kraju se ispostavilo da je probleem bio do Fonda. Ne znam zaista više šta je ovo. Prošli mjesec je bio problem jer nije bilo nešto uvezano sa Poreskom upravom, ispričao je jedan od pacijenata.

Kako smo saznali više pacijenata jutros je vraćeno iz Poliklinike upravo zbog problema sa statusom osiguranja.



Tek se čekaju podaci iz Fonda zdravstva za koliko radnika u RS nisu uplaćeni doprinosi, a prema posljednjim podacima taj broj bio je 46 hiljada.

Dio problema nastupio je takođe nakon što je smanjen rok koji se daje poslodavcima za uplatu doprinosa sa tri na dva mjeseca.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)