ODBORNICI VEĆINE PROTIV Nije prihvaćena Informacija o poskupljenju parkinga
Foto: S. Ćuković

ODBORNICI VEĆINE PROTIV Nije prihvaćena Informacija o poskupljenju parkinga

SNSD najavljuje krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke.

Skupština grada Banjaluka danas nije prihvatila informaciju o poskupljenjima parkinga.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić izjavio da je da ova stranka nikada nije bila za poskupljenje, te je  istakao da će u narednom periodu pokrenuti nove krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog, kako kaže, zloupotrebe položaja kada je riječ o povlaštenim parking kartama.

Prema njegovim riječima, uži centar grada trenutno je uskraćen za oko 200 parking mjesta, a zone nisu postavljene u skladu sa važećim pravilnikom i propisima



Odbornik SNSD-a Bojan Pećanac rekao je da saga oko parkinga traje već mjesec dana, te da je Stanivuković odluku o bezbjednosti saobraćaja iskoristio da napravi pravilnik i promijeni zone, te poveća cijene.

On je naveo da su tražili informaciju o dnevnim prihodima od parkinga i dobili odgovor da je u pitanju 10.000 KM, te da budžet je oštećen za taj iznos, koji nije mali i ne može se zanemariti.

Odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić istakao je da poskupljenja bilo koje vrste nikada ne prihvata, dodajući da je život u proteklom periodu poskupio od 30 do 40 odsto.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da je Gradska uprava “zakočena” kada je riječ o objavama odluka u “Službenom glasniku”, jer je sekretar na bolovanju, te da je odluka o mijenjanju parking-zona čvrsta i odlučna i ide se u tom pravcu.

Stanivuković kaže da je želja da se u Banjaluci njeguje kultura saobraćaja što je u skladu sa Strategijom javnog prevoza u Banjaluci.

-Banjaluka vodi socijalno odgovornu politiku i dali smo sve da riješimo gužve i centar grada oslobodimo od automobila. Sve će to biti jedna saobraćajna revolucija u našoj Banjaluci i to je novi grad o kome sve generacije maštaju, rekao je Stanivuković.

On smatra da neprihvatanje informacije o poskupljenjima parkinga znači političku odluku skupštinske većine i SNSD-a, kao i da se ne osvrće na najave podnošenja krivičnih prijava protiv njega, ocijenivši ih kao “simpatičnim” i “politički potkovanim”.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković rekao je tokom skupštinske rasprave da je Stanivuković danas dostavio neovjeren dokument bez imena pojedinaca koji su dobili besplatne parking-karte.

Ninković je istakao da su u dokumentu navedene registarske oznake, ali ne i imena.

-Ovo je neprofesionalno i ja ću podnijeti krivičnu prijavu, jer gradonačelnik nije dostavio dokument u skladu sa važećim pravilnikom”, naglasio je Ninković tokom rasprave o informaciji o poskupljenjima parkinga u gradu.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)