U Banskom dvoru otvorena izložba „Agios“, prisustvovali i predstavnici Grada
Foto: B. Brezo

U Banskom dvoru otvorena izložba „Agios“, prisustvovali i predstavnici Grada

Ova izložbena postavka obuhvata 21 ikonu malog formata.

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora sinoć je otvorena izložba ikona „Agios“ autorke Petre Kosnić, a otvaranju izložbe prisustvovale su i savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac i šefica Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić.

– Velika je čast i zadovoljstvo da smo prisustvovali izložbi mlade umjetnice Petre Kosnić, koja je predstavila veoma zanimljive radove, ikonografiju na njoj svojstven način. Srećni smo da Banjaluka ima priliku da je ugosti, ali i da se što više različitih umjetnika predstavi u našem gradu i obogati našu kulturnu scenu – kazala je Savić – Banjac.

O ikonama koje u sebi sem duhovne nose i umjetničku vrijednost i na kojima su prikazi veoma koloritni, puni toplih tonova koji odišu harmonijom govorila je autorka, Petra Kosnić, a izložbu je svečano otvorio direktor Banskog dvora Mladen Matović.



Ova izložbena postavka obuhvata 21 ikonu malog formata, a autorka je do sada naslikala preko šezdeset radova koji se nalaze u crkvama i manastirima kao i u domovima vjernog naroda.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)