Stanivuković pita MUP: Kako Đajić može ispred GU, a poslanici ne mogu pred NSRS?
Foto: D. Rakita

Stanivuković pita MUP: Kako Đajić može ispred GU, a poslanici ne mogu pred NSRS?

Nije potrebno čuvati Narodnu skupštinu od narodnih poslanika - kaže Stanivuković

Što se tiče gradske uprave, može okuplanje – napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kao reakciju na saopštenje Policijske uprave Banjaluka koja je donijela odluku o zabrani javnog skupa poslanika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Igora Crnadka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS, a u saopštenju su dodali da je javno okupljanje moguće održati na Trgu Krajine i parku ‘Mladen Stojanović’, odnosno na lokacijama koje je odredila lokalna zajednica.

– Vaše diktatorske manire i dvostruke aršine ne pravdajte preko Banjaluke. Mi smo uvijek za demokratiju za razliku od vas kojima je Đajićeva galama ispred Gradske uprave u skladu sa zakonom, a okupljanje narodnih poslanika ispred Narodne skupštine nije – napisao je Stanivuković i naglasio da nije potrebno čuvati Narodnu skupštinu od narodnih poslanika.

Stanivuković je podsjetio da je još prije dvije godine, više puta, Skupštini predložio Prijedlog odluke o određivanju novih prostora za održavanje javnih skupova.



– Novom odlukom je bilo predviđeno održavanje javnih okupljanja i na drugim javnim površinama na području grada, a ne samo na Trgu Krajine i u Parku Mladen Stojanović, što je sada slučaj.
Skupštinska većina na čelu sa SNSD-om je to odbila – rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, sredinom jula 2021. godine prijedlog odluke o određivanju novih prostora za održavanje javnih skupova, koju zagovara gradonačelnik Draško Stanivuković nisu podržali odbornici Skupštine grada Banjaluka.

To je bio drugi pokušaj da ova odluka dobije odobrenje odbornika.

 

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)