Veoma jednostavno: Recept za domaći majonez
Foto: Pexels

Veoma jednostavno: Recept za domaći majonez

Imajte na umu da domaći majonez može da stoji između 5 i 10 dana.

Svi znamo da majonez nije jedna od zdravih namirnica, čak štaviše ako se jede često može se reći da je nezdrava po naš organizam.

On sadraži dosta masnoće, šećera i aditiva, ali postoji i recept za domaću varijantu majoneza. On neće moći toliko dugo da vam stoji, ali je zato zdraviji od kupovne varijante.

Sprema se brzo i lako, a sve potrebne sastojke svaka domaćica uglavnom već ima u frižideru.



Sastojci:

1 jaje

mala kašika senfa

mala kašika jabukovog sirćeta

so i biber – po bašem ukusu

ulje – 250 ml

Priprema:

Uzmite jednu dublju posudu i i pomiješajte žumance, senf, jabukovo sirće i biber. Nakon toga sve lijepo umutite mikserom.

Posle dodajte malo po malo ulja i mutite sve vreme. Ako se desi vam tekstura bude dovoljno čvrsta – dodajte još malo ulja.

U drugoj činiji pomiješajte i umutite bjelance i so, a onda sipajte u smjesu koju ste dobili. Sve lijepo promiješajte i mutite mikserom par minuta.

Ostaje vam samo da prespete sve u jednu staklenu teglu i stavite u frižider. Imajte na umu da domaći majonez može da stoji između 5 i 10 dana.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)