Ovakav start se NE PAMTI U BANJALUCI: FK Borac ima niz od pet trijumfa
Foto: D. Rakita

Ovakav start se NE PAMTI U BANJALUCI: FK Borac ima niz od pet trijumfa

Borac nikada nije imao niz od pet trijumfa kao što je slučaj u ovoj sezoni.

Fudbaleri Borca bilježe jedan od najboljih startova u istoriji Premijer lige BiH.

Nakon šest odigranih utakmica Banjalučani su na učinku od pet pobjeda i jednog poraza.

Posljednji put crveno-plavi su pet pobjeda na svom kontu poslije šest odigranih utakmica imali u sezoni 2011/12. Tada su na startu upisali pet trijumfa i jedan remi. Te su sezone ipak završili na trećem mjestu, pišu Nezavisne.



Sada 12 godina kasnije, Borac se definitvno ne bi zadovoljio trećom pozicijom. Želja je povratak šampionske titule nakon sezone 2020/21. kada su osvojili svoj drugi naslov, prvi poslije sezone 2010/11.

Dakle, ni u šampionskim sezonama Borac nije imao ovakav start. Čak više, nikada nije imao niz od pet trijumfa kao što je slučaj u ovoj sezoni. Podsjetimo, puleni Vinka Marinovića su nakon uvodnog poraza od Željezničara nanizali pet pobjeda (Tuzla Siti, Posušje, Zvijezda 09, Sloga, Igman).

Trenutno drže drugu poziciju na tabeli sa 15 bodova, što je bod manje u odnosu na Široki Brijeg, s kojim će u srijedu odigrati zaostali susret nakon kojeg može zasjesti na vrh premijerligaške karavane. Takođe, Borac ima da odradi još jedan zaostali meč i to onaj na Gradskom stadionu protiv Sarajeva.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)