“KROZ ŽIVOT SA VELJOM” 20. oktobra počinje Međunarodni festival glumca
Foto: GP Jazavac

“KROZ ŽIVOT SA VELJOM” 20. oktobra počinje Međunarodni festival glumca

Ulaznice su već u prodaji.

Premijerom predstave „KROZ ŽIVOT SA VELJOM“ u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac i Gradskog pozorišta Gradiška biće otvoren i ovogodišnji Međunarodni festival glumca ZAPLET 15.

Dragana Marić, predsjednik UO UG „Gradsko pozorište Jazavac“ i direktor festivala izjavila je da početak pozorišne sezone u Gradskom pozorištu Jazavac obilježavamo sa dva važna događaja, premijerom nove predstave i festivalom ZAPLET.

Na ovogodišnjem ZAPLET OPEN publika će, kao i proteklih godina, uživati u najboljim glumačkim kreacijama koje su nastale u predstavama iz regiona. Najavila je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Perice Ivanovića JAZAVAC U JAZAVCU, čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci i program RAZGOVOR SA GLUMCIMA u sklopu kojeg će se predstaviti Branka Katić, Andrija Milošević i Slavko Štimac.



Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine glumica Maja Ristić, teoretičarka pozorišta, Mladen Miljanović, višemedijski umjetnik i glumica Narodnog pozorišta RS Smiljana Marinković, prenosi Srpskacafe.

Glumac Velimir Blanić, jedan od najaktivnijih saradnika Gradskog pozorišta Jazavac rekao je da je predstava KROZ ŽIVOT SA VELJOM prožeta tragikomikom te da opisuje život Velje i svih onih koji njegov život čine takvim kakav jeste

-Svako od nas ima materijala da od događaja iz svog života snimi film što se često u narodu i kaže, a ja sam se usudio da tu izreku materijalizujem i predstavim u vidu pozorišne predstave istražujući različite životne situacije, izazove i radosti. Srećan sam što u bendu koji me prati na sceni imam sjajne saradnike koji su ključni za stvaranje atmosfere predstave. NJihova muzika prati emocionalni ton scena, pojačava dramu i dodaje humor tamo gdje je potrebno te tako postaje neizostavni dio ukupnog doživljaja same predstave. Posebno me raduje što ovu predstavu režira moj dugogodišnji prijatelj i kolega Slobodan Perišić, istakao je Blanić

U predstavi KROZ ŽIVOT SA VELJOM igra Velimir Blanić, a orkestar koji ga prati čine glumci i muzičari: Milan Savić, Sava Knežević, Vladimir Đorđević i Aleksandar Blanić. Reditelj predstave je Slobodan Perišić koji je bio i saradnik na tekstu koji je pisao Velimir Blanić. Scenograf je Marko Bilbija, a kostimograf Jelena Vidoivć. Lektor je Aleksandra Savić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)