Premijer Izraela objavio snimak uništavanja zgrada u pojasu Gaze (VIDEO)
Foto: Screenshot

Premijer Izraela objavio snimak uništavanja zgrada u pojasu Gaze (VIDEO)

Regrutovano 300.000 vojnih rezervista.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu objavio je na Twitteru videosnimak uništavanja zgrada u Pojasu Gaze. Uz objavu je dodao i poruku :”Počeli smo, Izrael će pobijediti”.

Na objavljenom snimku se uništavanje niza zgrada u Pojasu Gaze u napadima koje izvodi avijacija izraelske vojske. Čitave zgrade nestaju u prašini.

Ministarstvo zdravstva Gaze objavilo je da je 560 Palestinaca, od kojih 78 djece i mladih, ubijeno, a preko 2.300 ranjeno u izraelskim napadima.



Netanjahu je rekao da će odgovor Izraela na napad bez presedana Hamasa promijeniti Bliski istok. Pozvano je 300.000 vojnih rezervista što je najveće, najbrže ikad novačenje u istoriji Izraela. Takođe, izraelska vojska je saopštila kako je započela opsadu Gaze i da je prekinut dotok vode, struje i životnih namirnica. Ranije, u subotu Izrael je proglasio ratno stanje prvi put od 1973. godine, prenosi Klix.

Hamas je u subotu izveo napad u kojem je usmrćeno najmanje 700 Izraelaca, ranjeno 2.500, a više od 100 ljudi je oteto. Među ubijenim i zarobljenim i veliki broj vojno-policijskog osoblja, uključujući najmanje jednog ubijenog pukovnika.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)