MALA ČAROLIJA Čvrsti šlag bez muke, uz odličan trik
Foto: Pexels

MALA ČAROLIJA Čvrsti šlag bez muke, uz odličan trik

Za optimalan rezultat jednu stvar treba imati na umu, a dobro je primijeniti jedan mali trik...

Napraviti čvrsti šlag uz pomoć praška iz vrećice baš i nije neki problem, ali za mnoge je pravi izazov napraviti dobar šlag od slatkog vrhnja.

Miksaju i mute, ali nikako da se stisne kako treba. Za optimalan rezultat jednu stvar treba imati na umu, a dobro je primijeniti jedan mali trik…

Ponajprije, da bi se slatko vrhnje dobro istuklo u šlag, treba ga dobro rashladiti, a uputno je i rashladiti zdjelu u kojoj će se tući.



A što se tiče malog trika, vrlo je jednostavan: sve što trebate napraviti je dodati slatkom malo najobičnijeg jogurta. Primijetićete kako će se slatko vrhnje puno brže nego inače pretvoriti u šlag i to poprilično čvrst i postojan.

Na 250 ml slatkog vrhnja treba dodati jednu kašiku, a ako koristite veću količinu slatkog vrhnja, samo srazmjerno povećajte količinu jogurta.

Ovaj zgodan trik ima još jedan mali bonus: produbiće okus šlaga pa će se zahvaljujući delikatnoj noti kiselosti bolje sljubiti s desertom za koji ga koristite, osobito ako je riječ o slastici u koijoj su voće, čokolada ili kafa.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)