“VIDJELI STE CIJENU” Ubijeno više od 2.000 Izraelaca i Palestinaca
Foto: Pexels

“VIDJELI STE CIJENU” Ubijeno više od 2.000 Izraelaca i Palestinaca

Izraelski ministar odbrane poručio je da će se situacija u Gazi promijeniti za 180 stepeni u odnosu na ono što je Hamas zamislio.

Peti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa u kojima je više od 2.000 ljudi izgubilo život.

Izraelske odbramene snage saopštile su da su izraelski vojnici ubili najmanje 1.000 naoružanih Palestinaca koji su se od subote infiltrirali u Izraelu.

Među metama koje su uništene u Gazi je i napredni sistem za praćenje aviona, rekao je portparol IDF-a Danijel Hagari.



IDF je, kako se navodi, tokom noći gađao 200 meta u Pojasu Gaze.

Portparol Hamasa saopštio je da je u izraelskim napadima tokom noći ubijeno najmanje 30 ljudi.

Izraelski ministar odbrane poručio je da će se situacija u Gazi promijeniti za 180 stepeni u odnosu na ono što je Hamas zamislio.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant rekao je u utorak da izraelske odbrambene snage prelaze na “potpuni napad” na Pojas Gaze, pošto se sporadični sukobi sa teroristima Hamasa na jugu Izraela nastavljaju četvrti dan.

– Uklonio sam sva ograničenja, povratili smo kontrolu nad tim područjem i prelazimo na potpuni napad – rekao je Galant u obraćanju trupama duž granice Gaze.

– Imaćete mogućnost da promijenite stvarnost ovdje. Vidjeli ste cijenu koja se plaća i videćete promjenu. Hamas je želio promjenu u Gazi – promijeniće se za 180 stepeni u odnosu na ono što je mislilo – rekao je on.

Poručio je da će Hamas zažaliti zbog ovog trenutka i da se Gaza nikada neće vratiti na ono što je bila.

– Ko god dođe da obezglavljuje, ubija žene, preživele Holokausta, mi ćemo ga eliminisati svom snagom i bez kompromisa – poručio je Galan.

Izraelska vojska saopštila da je prvi avion sa američkom municijom sletio u Izrael, kao i pomoć za PVO sisteme i drugu bezbjednosnu opremu za borbu protiv Hamasa, prenosi Rojters.

Američki nosač aviona USS ”Džerald R. Ford” stigao je u istočno Sredozemno more, prenosi Vašington post.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)