GLAVNI SASTOJAK BUNDEVA Recept za fini biskvitni kolač
Prava poslastica.
Bundeva je rezervirana i za slatke delicije.
Za ovaj kolač trebaće vam 4 jajeta, 250 grama pirea od pečene bundeve, 220 grama šećera, 250 ml ulja, 260 grama brašna, 2 kašikice cimeta, 1 kašikica soli, 2 kašikice praška za pecivo, 4 kašike muscovado šećera i 2 velike kašike cimeta.
Priprema:
Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u rernu na 200 stepeni na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.
U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sl i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije kašikice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobijenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.