PROMOCIJA INKLUZIJE Banjaluka domaćin sportskog takmičenja “Fusion Fiesta Sports for Peace”
Foto: Grad Banjaluka

PROMOCIJA INKLUZIJE Banjaluka domaćin sportskog takmičenja “Fusion Fiesta Sports for Peace”

Okupiće se 100 takmičara.

Banjaluka je domaćin inkluzivnog sportskog takmičenja „Fusion Fiesta Sports for Peace“, koji okuplja oko 100 takmičara, a učestvuju inkluzivne ekipe iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Brčkog, Bijeljine i Bosankog Petrovca.

Otvaranju ove manifestacije, koju organizuje Grad Banjaluka, u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija „UNFPA“, kroz projekat „Moving us closer“ u ime Grada Banjaluke prisustvovala je Milada Šukalo.

– Zadovoljstvo nam je što je Banjaluka domaćin jednog inkluzivnog sportskog događaja, te što je Grad Banjaluka dio projekta „Moving us closer“ koji implementiramo zajedno sa Populacijskim fondom Ujedinjenih nacija uz podršku italijanske Ambasade u BiH – poručila je Milada Šukalo.



Dodala je da Grad u više projekata sarađuje sa ovom organizacijom, te podjsetila da je u proteklom periodu pokrenuta inicijativa za izradu demografske strategije, u kojoj upravo ova organizacija pruža stručnu podršku, dok nas već u narednom periodu očekuje značajan projekat podrške mladim ljudima kroz „Grafit fest“ kroz koji promovišemo kulturu ali i podižemo bezbjednost u podvožnjacima u našem gradu.

Populacijski fond Ujedinjenih nacija značajan je partner Grada i nadam se da ćemo i u narednoj godini zajednički raditi na projektima koji pomažu našim mladim ljudima, projektima  koji promovišu suživot u zajednici – zaključila je ona.

Direktor Panevropskog univerziteta „Apeiron“ Sanel Jakupović čestitao je organizatorima i partnerima ovog događaja za izvrsnu organizaciju ovog događaja.

Nadam se da će svi učesnici imati priliku da uživaju u druženju kroz sport koji zajedno sa kulturom predstavlja medij koji ne poznaje granice i na taj način napraviti pomake u saradnji – istakao je Jakupović, te dodao da njihov Univerzitet u okviru Fakulteta sportskih nauka podržava program socijalne inkluzije mladih kroz manifestaciju „Dani inkluzije u sportu“.

Jedna od učesnica je i Ena Bećirović iz Tuzle, koja je kazala da je ovo četvrti put da učestvuje na inskluzivnom sportskom događaju, istakavši da je lijep osjećaj na ovaj način pomagati osobama sa invaliditetom.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)