KOLEKTIVNO BRIJANJE “Superbrke” u humanitarnoj akciji za liječenje mladića iz Šipova
Foto: A. Čavić

KOLEKTIVNO BRIJANJE “Superbrke” u humanitarnoj akciji za liječenje mladića iz Šipova

Movember je postao jedna od najvećih globalnih humanitarnih kampanja.

Kolektivnim brijanjem i sređivanjem brada i brkova, sinoć je u Banjaluci počeo Movember, koji se već deset godina u Banjaluci obilježava u novembru mjesecu.

Naime, tokom novembra, globalna humanitarna kampanja Movember za cilj ima da dodatno ukaže na važnost preventivnih pregleda i samopregleda u borbi protiv raka testisa i prostate, te su tako  banjalučke „Superbrke“ i ove godine na simboličan način ukazali na važnost zdravlja svih muškaraca.

Pored različitih edukativnih sadržaja i radionice koje će biti održane tokom novembra mjeseca, ova akcija, baš kao i svih prethodnih godina ima humanitarni karakter.



Naime, cilj je prikupiti što više novčanih sredstava za mladića Milana Mitrića iz Šipova, te će donacije biti prikupljanje na nekoliko lokacija u našem gradu, te u još dva grada, odnosno u Prnjavoru i Kozarskoj Dubici.

Nakon kolektivnog brijanja, krajem mjeseca predviđeno je i fotografisanje kandidata za nagradu „Najbrke“, koja će tradicionalno biti dodijeljena na završnoj aukciji.

Podsjećamo, Movember je postao jedna od najvećih globalnih humanitarnih kampanja, u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije kojima se podiže svijest o karcinomu prostate i testisa.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)