Jezivi detalji trovanja u Hrvatskoj
Foto: Pexels

Jezivi detalji trovanja u Hrvatskoj

Oglasili se i iz Coca Cole HBC Hrvatska

U Hrvatskoj je došlo do trovanja poznatim gaziranim sokom, KBC Rijeka je potvrdila jedan takav slučaj, a hrvatski “Danas.hr” je prenio da je još jedan slučaj potvrđen u Zagrebu.

Riječ je o hemijskom trovanju koje uzrokuje sprženi jednjak i želudac, a svjedok trovanja u Rijeci je za “24sata.hr” ispričao kako je to izgledalo.

-To je bilo strašno. Odjednom je počeo da viče, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali šta se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može da diše. Otrčao je u WC, počeo je da povraća krv, to je bilo užasno. Katastrofa –  ispričao je svjedok.



Voditelj kafića rekao je da ne smije da daje izjave dok god je istraga u toku, prenose Nezavisne.

-Ali neću da ćutim i reći ću šta imam čim nadležne službe obave svoje. Molim vas za razumijevanje – rekao je on i dodao da je prava sreća u nesreći što je uzeo samo mali gutljaj.

Saopštenjem su se oglasili iz Coca Cole HBC Hrvatska.

-Proveli smo detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke nezavisnoj akreditovanoj laboratoriji na dalju analizu, saopšteno je iz kompanije Coca Cola HBC Hrvatska nakon slučajeva trovanja u toj zemlji.

-Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za saradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu. Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze kroz redovne vanjske kontrole. Uporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke nezavisnoj akreditovanoj laboratoriji na dalju analizi – poručili su iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.

Društvene mreže u ponedjeljak poslijepodne preplavila su upozorenja građanima da ne piju određene sokove i mineralne vode zbog navodnih trovanja. Riječka bolnica danas je potvrdila da imaju jedan slučaj povrede jednjaka, a riječka policija da je jednoj osobi pozlilo nakon konzumacije pića u kafiću, a kasnije je objavljeno da su u Zagrebu danas hospitalizovane dvije mlađe osobe sa sumnjama na isto trovanje.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)