Milanović o budžetu: Nastavlja se praksa usvajanja najvažnijih odluka posljednjeg dana u godini
Foto: A. Čavić

Milanović o budžetu: Nastavlja se praksa usvajanja najvažnijih odluka posljednjeg dana u godini

Milanović kaže da su odbornici SNSD-a spremni žrtvovati plate zaposlenih u tim ustanovama kako bi stanje u Banjaluci predstavili gorim nego što jeste.

– Ni nakon dva sastanka koja smo imali, šefovi klubova i odborničkih grupa sa gradonačelnikom nemamo odgovor od SNSD-a kada će biti sjednica skupštine Grada i da li će usvojiti rebalans i budžet za narednu godinu – poručio je šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka Dragan Milanović.

On je u svojoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk dodao da se očigledno nastavlja praksa usvajanja najvažnijih odluka posljednjeg dana u godini.



– Ukoliko se uopšte odluče da ih usvajaju. Nevjerovatno je i neshvatljivo nerazmjevanje potreba javnih ustanova kojima nedostaju sredstva za plate, materijalne troškove, bolovanja… (Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko, Centar za razvoj poljoprivrede i sela…) Svi direktori tih ustanova su iz stranaka skupštinske većine, uglavnom iz SNSD, ali bez obzira na to njima je po onoj staroj izreci ‘draže tuđe zlo nego svoje dobro’ – istakao je Milanović.

Šef Kluba odbornika PDP-a dalje dodaje da su odbornici SNSD-a spremni žrtvovati plate zaposlenih u tim ustanovama kako bi stanje u Banjaluci predstavili gorim nego što jeste.

– Ostale stranke skupštinske većine osim SNSD su pokazale potrebnu dozu odgovornosti i djeluje da su spremi izglasati i rebalans i budžet ali su pod očiglednim pritiskom – zaključio je Milanović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)