SNSD glasao PROTIV tehničkih izmjena Izbornog zakona
Foto: D.Rakita

SNSD glasao PROTIV tehničkih izmjena Izbornog zakona

Usvojen u Predstavničkom domu, ali teško da će proći Dom naroda PS BiH.

U Predstavničkom domu državnog parlamenta danas je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po prijedlogu SDA. “Za” je glasalo 26 poslanika, a protiv devet, dok sedam poslanika nije prisustvovalo sjednici.

Od 35 prisutnih poslanika protiv su glasali Marinko Čavara, Slavko Matić i Predrag Kožul iz Kluba HDZ BiH, Nebojša Radmanović, Ljubica Mijanović, Milorad Kojić, Obren Petrović i Miroslav Vujičić iz SNSD-a i Milan Petković iz Ujedinjene Srpske.

Kako je i najavljeno, Trojka i opozicija iz Federacije i Republike Srpske podržali su prijedlog SDA pa su ‘za’ tehničke izmjene glasali Denis Zvizdić, Šerif Špago, Safet Kešo, Šemsudin Dedić, Amor Mašović, Edin Ramić, Midhat Čaušević, Nermin Mandra, Denijal Tulumović, Ermina Salkičević-Dizdarević, Rejhana Dervišević, Saša Magazinović, Jasmin Imamović, Albin Muslić, Zlatan Begić, Milan Dunović, Vlatko Glavaš, Mira Pekić, Branislav Borenović, Darko Babalj, Aida Baručija, Sabina Ćudić, Predrag Kojević, Elvisa Hodžić, Jasmin Emrić i Nenad Grković.



Predstavnički dom izglasao “tehničke” izmjene Izbornog zakona, na redu je Dom naroda Parlamenta BiH
Da bi zakon stupio na snagu, morat će biti potvrđen i u Domu naroda što je teško očekivati s obzirom da je SNSD najavila da ga neće podržati, prenosi Klix.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)