Stigla vibrirajuća kapsula protiv gojaznosti
Foto: Iks

Stigla vibrirajuća kapsula protiv gojaznosti

Autori istraživanja kažu da je efekat gotovo trenutan.

Revolucionarna otkrića, makar kada je riječ o medicini, nižu se gotovo svakodnevno, a nakon mnogih drugih zdravstvenih problema koja ona rješavaju, sada je na red došla i gojaznost.

Naučnicima tehnološkog instituta u Masačusetsu je pošlo za rukom da osmisle posebnu vibrirajuću pilulu koja pomaže u borbi sa viškom kilograma, a vijest o ovom otkriću koje je obradovalo veliki broj ljudi prenio je i naučni magazin “Science”.

Kako su pokazala dosadašnja ispitivanja, njen efekat je gotovo trenutan i to bez ikakvih trenutnih ili trajnih posledica po zdravlje!



Ova inovativna vibrirajuća kapsula radi po principu zavaravanja mozga: unosi se malo prije konzumacije obroka, a kada dospije u želudac počinje da vibrira. Njene vibracije aktiviraju receptore koji su zaduženi za registrovanje širenja želuca, koji dalje mozgu šalju poruku da u njemu ima dovoljno hrane.

Kada hipotalamus primi signal koji je stigao iz stomaka on dalje luči različite hormone koji u nama izazivaju osjećaj sitosti i smanjuje nivo hormona koji su zaduženi za izazivanje osjećaja gladi. Princip djeluje toliko jednostavno da je prosto nevjerovatno kako se ovoga ranije niko nije sjetio!

– Vibrirajuću kapsulu treba popiti na prazan želudac 20 do 30 minuta prije obroka, kako bi se već prilikom unošenja hrane imao djelimičan osjećaj sitosti – rekli su autori istraživanja, prenosi Srpskacafe

Vibrirajuća kapsula je do sada testirana samo na životinjama, a niz eksperimenata je pokazao da su nakon 30 minuta od konzumacije ove pilule svinje jele skoro 40 procenata manje hrane nego obično. Osim toga, dugoročno su dobijale i manje kilgrama nego svinje koje su se hranile normalno.

Nakon ovog, istraživanja bi trebalo da se sprovedu i na ljudima, poslije čega bi se one konačno mogle naći i u serijskoj proizvodnji.

Autori studije naveli su i da se čudotvorna pilula za mršavljenje po veličini gotovo i ne razlikuje od bilo koje druge kapsule, a da preparat može da izmijeni dalji tok borbe sa gojaznošću. Prije svega jer je u pitanju neinvazivna terapija. Ukoliko sve pođe po planu, vibrirajuća kapsula će se proizvoditi u velikim serijama, što će omogućiti povoljniju cijenu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)