U Kazanju danas počinju “Igre budućnosti” (VIDEO)
Foto: YT

U Kazanju danas počinju “Igre budućnosti” (VIDEO)

Očekuje se prisustvo ruskog predsjednika.

U Kazanju danas počinje međunarodni turnir “Igre budućnosti”.

Turnir će okupiti 2.000 učesnika, a očekuje se više od 150 miliona gledalaca na striming platformama.

“Igrama budućnosti” će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a očekuje se i ruski predsjednik Vladimir Putin.



Ovo je inače prvo međunarodno višesportsko takmičenje u hibridnim disciplinama. Svaki od njih kombinuje koncept “figitalnog” (fizičkog + digitalnog), odnosno kombinuje klasični sport i e-sport ili VR/AR tehnologiju.

Iako se takav turnir prvi put održava, manifestacija je već privukla pažnju javnosti a neki smatraju da ugrožava “klasičan” sport jer omogućava iste uslove za sve učesnike.

Fidžital sport je spajanje sajber sportskih igra i njihovih analoga fizičkih sportova.

Ista ekipa prvo igra, recimo, sajber hokej, a poslije toga izlazi na led. Druga ekipa igra sajber fudbal, a poslije toga ide na fudbalski teren, u zavisnosti o kojoj podlozi je riječ, može biti parket u dvorani za fudbal, gdje se igra pet na pet, ili može biti trava.

Isto se dešava i kod najpopularnijih sportova koji imaju svoje sajber analogije. Sasvim jednostavno rečeno, to je spajanje sajber sportske realnosti i fizičke realnosti. Iste ekipe, isti sportisti, isti bodovi, prenosi ATV.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)