KOALICIJA SE LJULJA Socijalisti žele novi vrtić, ne podržavaju prijedlog SNSD
Foto: Blink

KOALICIJA SE LJULJA Socijalisti žele novi vrtić, ne podržavaju prijedlog SNSD

Čak ne žele smanjenje stope poreza na nepokretnost koju predlaže SNSD.

I današnja konferencija za medije koju je održala Socijalistička partija u gradskoj upravi Banjaluka nakon što su predali inicijativu da se u Gradu izgradi novi javni vrtić, pokazala je da ima pukotina u koaliciji.

Odbornik SP u skupštini grada Nikola Vukčević rekao je da su oni za sistemska rješenja, a ne za ono što predlaže SNSD, izjednačavanje cijene privatnih i javnih predškolskih ustanova jer bi to značilo da privatna ustanova više nije privatna.

– Nećemo da se bavimo populizmom i da građane dovodimo u zabludu. Grad ne subvencioniše javne ustanove nego finansira. Zamislite da pekare dođu i kažu hoćemo da nam se pokriju troškovi goriva, radnika, brašna a mi ćemo samo prodavati hljeb i zarađivati pare – rekao je Vukčević i naveo još jedan sličan primjer, kao kada bi privatne zdravstvene ambulante tražile izjednačavanje cijena.



Iz Socijalističke partije ističu da se oni već dugo godina bave problemom neodstatka mjesta u javnim vrtićima, te da su sada nakon skupljenih 2.000 potpisa roditelja, odlučili predate icicijativu za izgradnju novog vrtića u Boriku.

-Pored vrtića “Nataša” se može izgraditi novi objekat, a projekat je već urađen 2017. godine, samo se niko nije sjetio da se to i uradi – rekao je Vukčević.

Smatraju da se izgradnjom nekoliko vrtića u gradu može riješiti problem za svu djecu koja su na listama čekanja, ali svjesni su da se to sve ne može uraditi odmah.

– Mi smo odlučili da podnesemo inicijativu zajedno sa peticijom i očekujemo od gradske uprave da se što prije pozabave ovim pitanjem i da krenemo sa izgradnjom vrtića i da idemo ka tome da nijedno dijete ne bude višak u javnom vrtiću – rekao je potpredsjednik SP-a Davor Strika.

Da nešto ne štima u koaliciji, možemo da vidimo i po neslaganjima oko stope poreza na nepokretnost, za koju, kako kaže odbornik Vukčević, i on i njegov kolega Dragan Banjac će podržati gradonačelnika Draška Stanivukovića jer ne žele da se grad odrekne tolikog prihoda.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)