Najbrži recept za domaće uštipke
Bez čekanja da se tijesto digne.
Malo ko ne voli uštipke. Njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga.
Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept kojem ne trebate čekati da tijesto naraste. Uživajte!
Sastojci:
2 jajeta
250 ml jogurta
350 g brašna
2 kašike ulja + za prženje
1 kašičica soli
1 kašikica praška za pecivo
1/2 kašikice suhog kvasca
Priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto.
U dublju tepsiju sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Nakon toga kašikom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore. Poslužite po želji.
Azra