UZ KVALITETNU IDEJU Zavod za zapošljavanje pomaže mladima da pokrenu vlastiti biznis
Foto: Unsplash

UZ KVALITETNU IDEJU Zavod za zapošljavanje pomaže mladima da pokrenu vlastiti biznis

Za osobe do 35 godina starosti.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske pomaže mladima da kroz programe podsticaja razvoja preduzetništva pokrenu vlastiti biznis i zaposle nova lica.

Jedan od takvih primjera je mladi auto-prevoznik Spomenko Tešan iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je kroz program podsticaja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina dobio sredstva i pokrenuo vlastiti biznis, navedeno je na stranici Zavoda za zapošljavanje.

-Smatram da mladi ljudi u Republici Srpskoj imaju budućnost, samo treba da kvalitetno realizuju ideje. Prvi korak je najteži, ali ako ste odlučni i vrijedni, zagarantovan je uspjeh – kaže Tešan.



On je pojasnio da mu se javila potreba da zaposli radnika jer osnovna djelatnost firme podrazumijeva i usluge cijepanja i prerade drveta uz usluge prevoza, kao i iskop i transport građevinskim mašinama. Zaposlio je, kaže, demobilisanog borca Vojske Republike Srpske.

Tešan je zahvalio Zavodu za zapošljavanje što mu je pružena mogućnost pokretanja biznisa ali i zapošljavanja radnika, te dodao da će, ako se ponovo ukaže potreba za radnicima, sigurno nastaviti saradnju sa Zavodom.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)