SLATKI ZALOGAJ Plazma čizkejk u čaši
Dodatno ukrasite svježim jagodama.
Pripremite duboke čaše u koje ćete slagati čizkejk.
Sastojci:
30 g margarina
100 g Mljevene Plazme
250 ml slatke pavlake
250 g punomasnog krem sira
65 g šećera
40 g kisele pavlake
1 kašičica limunovog soka
kašičice arome vanilije
250 g jagoda
Dekoracija:
200 m slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
Rastopite margarin na umjerenoj vatri, pa ga dodajte Mljevenoj Plazmi. Umjesite u mrvičastu smjesu. Ne treba biti vlažna kao za klasičan čizkejk. Smjesu od keksa ravnomjerno rasporedite u 4 porcije.
Ulupajte slatku pavlaku u šlag. Posebno lagano umutite krem sir, pa mu dodajte šećer, kiselu pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanilije. Izmiksajte na manjoj brzini tek da se sjedini.
Dodajte ulupanu slatku pavlaku i sve sjedinite.
Jagode nasijecite na kriške debljine 2-3 mm. Kriške pažljivo rasporedite u čaše, tako što ćete ih zalijepiti za staklo. Smjesu od sira kašikom rasporedite u čaše, pazeći da ne porušite kriške jagoda.
Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Nanesite je preko smjese od sira pomoću dresir vrećice. Dodatno ukrasite svježim jagodama i listićima matičnjaka.